top of page

Activeer je vetverbranding met deze tip


Veel van mijn klanten willen graag hun vetverbranding activeren en afvallen. Daar kan ik je bij helpen en de belangrijkste sleutel is vrijwel altijd: ánders gaan eten - níet minder. Maar daarnaast is er nog iets, wat veel mensen over het hoofd zien…

…en dat is goed bewegen. De meeste mensen kunnen daar met een kleine aanpassing héél veel winst halen. Op elk niveau en op elke leeftijd. Daarover gaat mijn tip voor deze mooie dag.


Tip voor je vetverbranding

Meestal heb ik het over gezonder eten en terecht, want beter eten bepaalt grotendeels je resultaat als je wilt afvallen – daar kan ikzelf over meespreken. Maar het is áltijd een én-én-én-verhaal. Daarover gaat mijn tip van vandaag. Die is eigenlijk heel simpel, maar ik merk dat veel mensen er toch niet aan toekomen.

De tip die je direct kan toepassen is: ga vaker naar buiten om te bewegen. Zeker nu het warmer en zonniger is én we tijd krijgen!

Iedereen kan buiten bewegen, op elk niveau en op elke leeftijd. Buiten bewegen heeft grote voordelen voor je gezondheid, je gewicht en je humeur. In de buitenlucht kan je je hoofd leeg maken.

Een ander groot voordeel is dat het je weinig tijd kost en dat je het altijd en overal kan doen. Zelfs op reis! Wat nu wel even op zich zal laten wachten…

Wist je dat je hiermee meer calorieën verbrandt dan op bijvoorbeeld een loopband binnen?

Genoeg redenen dus om lekker naar buiten te gaan. Ik geef je hier een aantal tips hoe je dit in je dagelijkse leven kan inbouwen.


Kickstart your daySta een half uur eerder op en trek direct je sportkleren aan. Drink een glas Aloë Vera én water en doe een korte warming-up voor je spieren, eventueel start je met yogastretches. Ga dan even stevig wandelen of hardlopen, afhankelijk van je niveau.

Zorg daarna dat je binnen een half uur na je training goed eet om je bouwstoffen weer aan te vullen, zéker met een portie proteïnes. Zo begin je fit aan je dag, verbeter je je conditie en activeer je je vetverbranding.

Dit is onder meer een onderdeel van de 9 Dagen Detox Kuur C9. Veel deelnemers aan deze kuur vonden het aangenaam om zo hun dag te beginnen. Probeer het ook!

Meer informatie over de 9 Dagen Detox Kuur – www.angeliquesyroit.be

Je gaat je super voelen

Door aan het begin van je dag buiten te bewegen, zal je je de hele dag geweldig voelen. Doe dit een paar keer per week en je bent echt gezond en gevarieerd bezig.

Als je niet kan hardlopen, ga dan bijvoorbeeld stevig wandelen, fietsen of yoga doen. Eens je het gewoon bent, zal je merken dat je er echt naar uitkijkt meer te bewegen. Stap over die eerste drempel en begin gewoon.


Activeer je vetverbranding met intervallenBij een intervaltraining wissel je het tempo van je training. Je loopt bijvoorbeeld 5 minuten in een normaal tempo en versnelt dan 2 tot 3 minuten zodat je hartslag flink omhoog gaat. Daarna ga je door in normaal tempo - je stopt dus niet.

Als je weer op adem bent en je hartslag is weer wat gedaald, doe je de volgende interval. Doe dit in totaal 30 – 40 minuten.

Hiervoor kan je ook mijn filmpjes gebruiken waarin ik een circuit van bewegingen voortoon. Hanteer hiervoor de bijgevoegde tips en frequenties. Zo maak je jouw training nog afwisselender en uitdagender door onderweg een paar oefeningen te doen. Kijk wat er mogelijk is en wat voor jou haalbaar is.

Als je met intervallen traint, scheelt je dat ook nog eens ontzettend veel tijd. Want voor je conditie is twee keer per week op deze manier bewegen genoeg. Je vetverbranding is dan maximaal en je conditie gaat met sprongen vooruit.


Op elke leeftijd en op elk niveau

Vaak krijg ik mails van mensen die denken dat ze te oud of te stijf zijn om te bewegen of gezonder te gaan leven. Dat is een groot misverstand. Het is juist superbelangrijk om méér te bewegen naarmate je ouder wordt. Om je spieren sterk te houden en je gewrichten soepel. Je gaat nét bewegen om soepeler te worden, je fitter te voelen! Start vandaag J

Je hoeft geen topatleet te zijn of je te forceren. Doe wat je kan, respecteer je grens en blijf in beweging. Dat is goed voor je gewicht, voor je gezondheid én voor je humeur. Op elk niveau en op elke leeftijd.


Je body&mind zullen je dankbaar zijn 🙂


Gezonde groet

Angel

109 weergaven0 opmerkingen
bottom of page