top of page

Aloë Vera & huidverzorging

Bijgewerkt op: 4 sep. 2021

Aloë vera of Aloe Barbadensis Miller is al eeuwenlang bekend om zijn gezonde eigenschappen. De plant is onder andere afgebeeld op Sumerische kleitabletten van meer dan 4.000 jaar oud. De plant is familie van de lelie, al lijkt aloë vera qua uiterlijke kenmerken ook sterk op een cactus. De gel in de stekelachtige bladeren zit boordevol gezonde stoffen met geneeskrachtige elementen. Geen wonder dat het zo’n geliefd ingrediënt is in huidverzorging!

De woestijnplant was al bekend in het oude Egypte, Cleopatra zou regelmatig een bad genomen hebben op basis van aloë vera sap. Ook andere culturen ontdekten de mooie eigenschappen van de plant en doorheen de jaren kreeg aloë vera heel wat namen: levenselixir, eeuwige jeugd, lelie van de woestijn of wonderplant.

We kunnen toch zeggen dat aloë vera een wonderingrediënt van de natuur is. De samenstelling is uniek en zit bomvol werkzame stoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Als je een blad doorsnijdt zie je een slijmerige gel. Dit is het deel dat voor cosmetica- en huidverzorgingsproducten gebruikt wordt. Aloë vera heeft daarnaast een belangrijk voordeel: het ingrediënt wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en daardoor kunnen de genezende en vochtinbrengende stoffen goed hun werk doen. Veel huidverzorgingsproducten dringen niet door de huid maar laten een laagje op de huid achter, daar waar aloe vera wél diep in de huid dringt en zorgt het voor de ultieme verzorging.


De kracht van de natuur De goede stoffen zoals vitamines, mineralen, enzymen en aminozuren bieden gezonde voeding voor elk huidtype. Alöe vera bevat de volgende kenmerken:

  • Aloë vera heeft antibacteriële en kalmerende eigenschappen, daardoor is de stof goed voor huidproblemen en helpt het om brandwonden te verzachten. Door de verzachtende werking biedt het ook verlichting bij insectenbeten.

  • Het is goed voor de droge huid door de vochtinbrengende en verzachtende kenmerken. Zo bevat het lipiden en sacchariden - stoffen die ervoor zorgen dat het vochtverlies tot een minimum beperkt wordt, cruciaal voor een gezonde huidbarrière!

  • De vitamines A en E stimuleren de productie van collageen en dragen op die manier bij aan het herstelproces van de huid.

  • Het aanwezige stofje anthraquinone werkt pijnstillend, antibacterieel en het doodt schimmels.

  • De aminozuren, lipiden, tannines en enzymes zorgen daarnaast ook voor een ontgifting van de huid.

Je hoort het: aloë vera is een heilzaam middel, goed voor alle huidtypes en zelfs goed voor huidproblemen zoals eczeem, acne en rosacea. Het ingrediënt kalmeert, verzorgt en voedt de huid.


BLESS werkt samen met THE Aloë Vera Company FOREVER LIVING PRODUCTS om de beste kwaliteit te garanderen. Forever is wereldmarktleider in hoogwaardige aloë vera producten.

Ontdek wat huidverzorging met Aloë Vera voor jou kan betekenen:

https://bless-homebusiness.flp.com/skincare-campaign?previewMode=true42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page