top of page

Beter in Balans

Ik dacht: "Gewoon doen, Angélique. Geef een webinar rond Mentale Gezondheid. Alleen omdat je het zelf moeilijk hebt gehad de laatste maanden en je anderen hiermee kan inspireren." Dus ja, graag wil ik op een eenvoudige manier tips & tricks delen hoe ik mezelf opnieuw ben tegengekomen én geholpen heb. Een webinar vanuit mijn eigen ervaring, vanuit meer dan 20 jaar aan de slag gaan met mezelf, gebaseerd op mijn vele opleidingen en workshops rond fysieke en mentale gezondheid, maar vooral vanuit hoe ik mezelf de afgelopen 4 maanden even kwijt was gespeeld...

Hoezo? Typisch zorgverleners, therapeuten e.d.: GEVEN. Ik kom er dan wel tijdig achter dat ik daardoor mezelf vergeet... Heel consequent ging ik aan de slag met de zorg voor Stefaan. We hebben dan ook niet zómaar een verdict gekregen. Het was best heftig toen we de diagnose kregen. Dus vloog ik meteen in mijn patroon dat ik het beste ken: geven. Nee, tuurlijk vergat ik niet instant mezelf. Ik deed nog wel wat ik hoorde te doen: bewegen, suppletie, gezonde voeding... Tot ik 3 maanden terug enorme pijn kreeg in mijn been.

Ik koppel dat meteen aan een signaal van mijn lichaam op een emotionele trigger. Ook vergat ik steeds meer correct mijn suppletie te nemen terwijl ik het voor Stefaan heel stipt bij hou en alles klaar zet. Herkenbaar? Daarnaast deed ik wel dans en yoga... énkel mijn lessen geven, maar niet meer mijn éigen practice die zó noodzakelijk is voor mezelf. Want mijn mind neemt nogal graag een loopje met mij: "Blijven gaan, Angélique." Als ik terugkijk, lijkt het wel alsof ik geen tijd nam om te ademen. Bewust te ademen. Nee, ik bleef maar gaan. Want ik wou 'zorgen voor'.

Gelukkig kan ik niet goed om met een lichaam dat niet mee wil... En ineens stond ik dus stil... stil bij mezelf. Ik ging te rade bij mijn hulpbronnen die ik de afgelopen 20 jaar heb aangeleerd. Aangeleerd om ook door te geven.

We kennen het allemaal: practice what you preach. Hieruit is mijn webinar ontstaan.

Uit verhalen in mijn lichaamspraktijk en dansschool ontdek ik dat de impact van de afgelopen 2 jaar meer en meer naar de oppervlakte komt. En vaak héél subtiel. Ook bij mij. Dan kan ik maar beter anderen vanuit mijn eigen verhaal inspireren om op een laagdrempelige manier beter in balans te komen.

Vanuit mijn jarenlange praktijkervaring als therapeut heb ik inmiddels al vele mensen kunnen helpen waaronder vooral mezelf. Daar begint het ;-) Telkens opnieuw hoor of lees ik comments over hoe ik het allemaal doe. Ja, ik val ook. Maar opstaan is het belangrijkste. Telkens opnieuw. En dankzij mijn bewezen lange termijn strategie lukt het telkens beter om de beste versie van onszelf te worden. Ben jij er klaar voor? Dan geef ik je nu de kans om je gezond en gelukkig Beter in Balans te voelen. Volg het gratis webinar op vrijdag 11 maart om 20u. Hou pen en papier bij de hand om mijn inspiratie te noteren. Ik hou mijn webinar eenvoudig en toegankelijk maar ik zal oh zo veel vertellen. Dus wees gerust, ik sta ook nadien klaar om met jou doorheen de tips te wandelen.

Registreer je via deze link en zet het in jouw (digitale) agenda.


84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page