top of page

En het antwoord is 'JA'

Na onze confrontatie met covid én met deze natte herfst- en winterperiode staan we meer stil bij onszelf, onze levensstijl en onze eetgewoontes.

Misschien is het nu wel hét moment om even te rebooten, te resetten.

En nee, niet zomaar opnieuw goede voornemens bij het begin van het nieuwe jaar.

Wel omdat ik dit als gezondheids- en bewegingstherapeut een goed idee vind omdat je op een natuurlijke manier heel veel aan je eigen gezondheid, gewicht en energie kunt doen.

Als je het tenminste goed aanpakt.

Kennis over voeding is een vast onderdeel van mijn F.I.T. body program. In de 2de fase van het programma doe je inzichten op. Dit is voor iedereen anders en het doel is hier ontdekken welke voedingswaren niet geliefd zijn door jouw lichaam. Hieronder enkele vragen die klanten me regelmatig stellen over mijn voedingsprogramma.

Heeft voeding écht zo’n grote impact op mijn gezondheid? JA Er zijn genoeg voorbeelden van mensen met gezondheidsproblemen die door anders te gaan eten veel minder last hebben. Wat benzine - of diesel of elektriciteit - voor een auto is, is eten voor ons lichaam. Het is niet alleen onze bron van energie maar ook onze bron van vitamines, mineralen, vezels etc. Die voedingsstoffen heeft ons lichaam hard nodig om die energie ook op de juiste manier te kunnen omzetten en gebruiken. Dat laatste vergeten we nogal vaak. Heeft voeding ook impact op mijn huid? JA Jarenlang werd gedacht dat voeding geen impact had op de huid maar recent onderzoek bevestigt het tegendeel. Het komt er zelfs op neer dat je met de juiste voeding lichaamscellen kan herstellen. Wanneer je de lichaamscellen goed verzorgt, kan je huidproblemen vermijden of wegnemen en zélfs het verouderingsproces een stuk terugdraaien. Voeding heeft dus wel degelijk een effect op hoe de huid er uitziet en op welke manier ze veroudert. Ga dus je huid van binnenuit verzorgen. Ben ik zelf verantwoordelijk voor mijn gezondheid? JA Dit kan hard klinken maar als je geen kind meer bent, beslis jij nog altijd zelf wat je eet. Jij hebt zelf de keuze of je hummus of vleessalade op je boterham smeert. Als je al dagelijks brood hoeft te eten... Jij hebt de keuze of je die appel of die chocolade eet als tussendoortje. Jij beslist. Kan ik wel gelukkig zijn als ik zo gezond eet? JA ’t Zal nog niet zijn! Zie ik er ongelukkig uit? 😄 Door zoveel mogelijk te kiezen voor PUUR ETEN zoals het in de natuur voorkomt, geef je je lichaam wat het echt nodig heeft. Volwaardige voeding zorgt er bovendien voor dat je geen honger hebt. Hoe meer volkoren en plantaardig je eet, hoe minder je zin hebt in zoet. Zodoende heb je ook minder last van die befaamde dipjes. Je slaapt beter en krijgt meer zin om te bewegen. Bewegen maakt je instant gelukkig! Spontaan gaat je gewicht de goeie kant op omdat je bewuster omgaat met wat je eet. Als extra troef zorgt PUUR ETEN ervoor dat je darmen optimaal kunnen functioneren. En laat dat nu net de plaats zijn waar jouw gelukshormoon serotonine wordt aangemaakt. Dus JA van gezond eten, wordt je gelukkig.

Een heel belangrijke vraag is: "wat doet de voeding die je neemt: vullen of voeden?"

Alles start met de juiste kennis. Wat is gezonde voeding nu precies?

Het is belangrijk om een aantal basiszaken te weten. Maar dat alleen is ook niet voldoende anders waren er geen problemen... Het is vooral belangrijk om te beginnen. Om actie te nemen. Eet beter, niet minder.​ Ik start met een nieuwe F.I.T. challenge op 17 januari.

Leer hoe voeding een ongelooflijke invloed kan hebben op jouw gezondheid en vitaliteit, zélfs op jouw geluk. Contacteer mij voor een gratis gesprek via dit formulier. Dan kijken we samen wat voor jou een haalbare aanpak zou zijn.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page