top of page

IMMUNITEIT - je beste verdedigingsmethode

Bijgewerkt op: 16 jun. 2021

Eindelijk

(zucht)

Eindelijk


Maanden wordt er gesproken door groepen deskundigen over de beste maatregelen ter bescherming tegen Covid. Maar wat mij al de hele tijd verbaast, is dat die deskundigen niks aanbrachten om je eigen immuniteit te versterken.

Sinds de eerste lockdown gaf ik steeds mee: "ik wil niet weten wat we deze winter gaan meemaken want onze immuniteit wordt naar beneden gehaald."


Ja, we moesten gaan wandelen en buiten sporten. Ja! Al heel blij om dat ze mensen bewust maakten om meer te gaan bewegen. Joepie!

Maar geen enkele deskundige die vernoemde dat we zélf iets kunnen en moeten doen om onze eigen natuurlijke immuniteit te versterken, wat in tijden van ziekte en naderende winter het eerste lijkt te zijn wat we zouden moeten doen.


Tot ik gisteren naar 'Vandaag' keek :-D

Daar werd door beide professoren de link gelegd tussen overgewicht/obesitas en covid. Wat ík dan weer koppel aan: eet zo gezond en natuurlijk mogelijk én ondersteun optimaal jouw darmen - waar ongeveer 70% van jouw immuniteit zich bevindt.

En laat dat nu mijn stokpaardje zijn.

Dáárom dat ik zowel in het voor- als najaar mijn 9 dagen cleansing doe. Het doet deugd om je lichaam eens even wat rust te geven op niveau van spijsverteringsstelsel.


Wist je dat onze immuniteit en spijsverteringsstelsel één van de meest energievretende systemen zijn van ons lichaam? Dus kan je maar beter zorgen dat beide systemen optimaal hun werk kunnen doen en niet overbelast worden.

Vandaar dat het goed is om eens jouw lichaam te resetten. Net zoals je regelmatig jouw laptop een reboot geeft. We dragen meer zorg voor onze elektronische apparaten dan voor ons lichaam.

Lees meer over mijn voedingsprogramma op mijn website of volg mijn webinars die ik regelmatig aanbied. Alsook begeleid ik mensen volledig online met mijn F.I.T Academy waar we uitgebreid ingaan op 3 pijlers: body - food - mind.

Vraag gerust meer informatie en ontvang mijn e-book door het contactformulier in te vullen op angeliquesyroit.be


Maar er is meer om je mentale en fysieke gezondheid te versterken. Onderstaande lijst is zeker niet compleet en ik suggereer ook niet dat je hiermee Covid uit de weg gaat. Wel geloof ik in het zelfregulerend mechanisme dat ons lichaam rijk is en hoe we dit systeem kunnen ondersteunen om onze holistische gezondheid te versterken. Een goed functionerend immuunsysteem hangt samen met verschillende zaken. Hieronder alvast de belangrijkste: 


1. Eet gevarieerd en vers

enkele tips:

- kook zoveel mogelijk vers

- vermijd suiker en kunstmatige zoetstoffen

- kies nu voor groenten zoals broccoli, savooikool, boerenkool en andere kolen

- paddenstoelen zoals shiitake zouden het immuunsysteem ondersteunen

- eet goede eiwitten

- varieer 2. Slaap genoeg en goed (reduceer stress)

verlucht overdag je kamer

verspreid voor het slapengaan een essentiële olie in de kamer via jouw diffuser 3. Beweeg

liefst zoveel mogelijk in de natuur en goed doorademen. 4. Drink voldoende water

ook een citroenthee met vers geraspte gember erin - een geweldige manier om je longen te

zuiveren 5. Zonlicht /of vitamine D

eventueel gecombineerd met andere voedingssupplementen (bijvoorbeeld zink, vit. C,...)

vraag naar mijn mailing 'immuniteit en suppletie' 6. Positieve mindset

- hou een dagboek bij en schrijf over je gevoelens

- of noteer zoals ik in mijn 'happy book' leuke quotes om je te inspireren

- ga nu voor die doelen die je je misschien al lang voorop stelt

- maak het gezellig thuis of richt voor jezelf een kamertje in om even te mediteren, te ademen
Als holistisch therapeut geloof ik in mijn 3 pijlers: BODY FOOD MIND

En hiermee zal ik ook aan de slag gaan de komende weken. Volg zeker verder mijn blogs en social media waar ik je graag uitnodig om samen met mij de koude, donkere winter tegemoet te gaan en deze om te buigen naar een hartelijke, warme periode voor jou en jouw omgeving.


Hou je goed, blijf in je eigen energie, laat je niet gek maken,

keep the middle way


Gezonde en hartelijke groet

Angel


Starten met de C9 - 9 dagen cleansingprogramma?

Bestel nu jouw C9 pakket online en laat het thuis leveren. Vul eerst het contactformulier in zodat ik jou optimaal kan begeleiden en opvolgen.

http://bit.ly/33kyOB9


Jouw eigen aromaset thuis?

Bestel jouw AROMABOX (diffuser mét 10 essentiële oliën)

https://bit.ly/2UEa8Ry85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page