top of page

THIS IS ME

"Selfcare is my oxygen"

Tuurlijk weet ik dat.


Oh ja, ik vergeet alsnog weleens mezelf.

Net daarom wil ik in alle eerlijkheid deze blog schrijven.


Wie ik vandaag ben, heb ik niet zomaar in de schoot geworpen gekregen.

Klanten kijken me vaak met grote ogen aan wanneer ik terugkoppel naar mijn persoonlijk verhaal. Ze kijken me aan alsof ik dan tóch niet die verlichte boeddha ben.


Van nature uit gaat een vrouw 'geven' en 'vergeten' we vaak onszelf. Alsof we op missie zijn om het anderen zo goed mogelijk te maken.

Mijn grootste shift gebeurde na de geboorte van Jonas. Mijn eigen fysieke pijnen zorgden ervoor dat ik ging zoeken naar 'meer'. Zo volgde ik allerlei opleidingen zoals shiatsu, reiki, lichaamsmassages, gezondheidstherapie e.d. In eerste instantie telkens voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Maar vanuit mijn 'zijn' gaf ik deze kennis al heel snel door en groeide tegelijk mijn lichaamspraktijk.


Bijna 20 jaar werk ik heel bewust aan mijn lichaam, geest en voedingspatroon. Zo begeleid ik ook in mijn praktijk: verschillende inputs die van jou telkens een betere versie maken.

Ik geloof niet alleen maar in gezonde voeding. Het ís de basis van een gezonde levensstijl! Inderdaad. Maar als je niet beweegt dan verlopen je stofwisselingsprocessen ook niet optimaal.


Enkel bewegen heeft ook weinig zin. Als je alleen maar als een gek gaat sporten en nooit eens 'stilstaat' dan loop je altijd jezelf voorbij.


Dan is er ook het verhaal van 'uiterlijke schoonheid'. Ik herhaal vaak: een oud huis ga je ook eerst ontruimen alvorens een nieuw likje verf te geven. Enkel crèmes smeren is niet voldoende als het vanbinnen rommelt. Daarom pak ik mezelf zowel vanbinnen als vanbuiten aan - wat ik 'inner & outer beauty' noem.


Hoe ik dit weet?

Ik ben écht ervaringsdeskundige ;-) Niks staat op zichzelf. Eigenlijk gewoon dé wijsheid uit het boeddhisme. Wie kan aantonen dat ook maar iets op zichzelf zou staan, laat het boeddhisme als een kaartenhuisje in elkaar storten :-)


ZELFZORG IS KEY

Dat beloof ik mezelf elke dag.

De ene dag lukt dat beter dan de ander. Maar elke dag maak ik even tijd voor mezelf, énkel voor mezelf. 5 minuten ademen kan al zoveel voor jou betekenen.

Inspiratie en creatie komen écht niet voort uit een warhoofd ;-)


HOU VAN JEZELF

SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page